maandag 4 juni 2007

Het ontwerp van het halmeubel


De plattegrond van de hal

Dit huisje heeft een klein halletje waarin bovendien een verlaagd plafond is aangebracht over het halve oppervlak (bij de entreedeur).

In de hal zijn vier deuren:

  • Entreedeur
  • WC-deur
  • Kamerdeur
  • Deur meterkast
Er zit een radiator in de hal, en die wil ik er voorlopig ook in laten zitten. De wanden en deuren in de hal zijn geschilderd in gebroken wit, het plafond is helwit.


De hal vanuit de kamer


De hal vanaf buiten gezien

Ik wil zo weinig mogelijk in de hal neerzetten want het is er al klein genoeg. Toch moet ik er nog wel wat dingen in kwijt:

  • een kapstok
  • een kastje voor schoenen, handschoenen, etc.
  • een Waist-heigt shelf voor dingen die naar Sandra moeten verhuizen, uitgaande post, etc.
  • een spiegel om de hal groter te doen lijken

De schoenen kunnen eventueel in de meterkast die ook in de hal zit.Uitgaande van het principe van Structur Preserving Transformations pak ik dit ontwerp aan. Ik versterk dus wat er is. Uitgangspunt is de lelijke radiator op de muur. Ik transformeer deze door er een omkasting om te zetten met er boven op een Waist-heigt shelf. De heuphoge plank maak ik van muur tot muur.

Op de wand boven de plank hang ik de spiegel zodat deze het stuk muur boven de plank aantrekkelijker maakt.

Dan blijven de stukjes muur links en recht van de plank over om kapstokken op te hangen (één of twee, moet ik mockuppen)


De plattegrond van het ontwerp

Nu blijven er onder de plank ruimten links en rechts van de radiator die gevuld kunnen worden met kastjes. In het bredere stuk kunnen schoenenkastjes komen, in het smallere stuk een kastje voor handschoenen of paraplu's (met een gat in de plank om ze er in te steken?)

Zo ontstaat een kastje dat net als de andere kastjes in de huiskamer 20 cm diep kan worden. Voor de radiator kies ik voor een inlaat en uitlaatrooster in plaats van een webbing of gaatjesplaat omdat ik dat rustiger vind en omdat de parallelle sleuven een mooi oranament vormen.

Het ontwerp van het halkastje. Klik voor een uitvergroting.

Nu is het ontwerp klaar en moet ik alleen nog tijd vinden om het te bouwen.

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina

eXTReMe Tracker