dinsdag 12 juni 2007

Het (voor)ontwerp van de U-bank


De plaats van de U-bank (klik in de afbeelding voor een uitvergroting)

In het patroon Build-in Seats stelt Alexander dat het erg moeilijk is om ingebouwde bank te maken die echt werkt. Dus waar je echt lekker op zit. Hij stelt voor om uitgebreide mockups te maken om tot een goed ontwerrp te komen.

Lastig is dat ik nu in ieder geval de diepte van de bank moet ontwerpen. Ik wil namelijk de vloer er in leggen en de vloer komt tot aan de bank en niet er onderdoor. Dit is omdat er luiken in de vloer zitten waar ik geen parket overheen wil leggen.

De vloer is van bamboeparket en daar kun je moeilijk een stukje van af halen of bij maken als die eenmaal ligt. Het kan in principe wel want het is een systeem met een losse kunststof veer, dus niet gelijmd, maar ik doe het toch liever niet.

Daarom heb ik nu een voorlopige doorsnede van de bank gemaakt, vooruitlopend op het definitieve ontwerp.De doorsnede van de U-bank met het Apothekerskastje links en het platform eronder


Het wordt een soort caravanopstelling met een bank waar je vrij rechtop op zit, zoals een eetkamerstoel. Ik heb de voet iets teruggelegd zodat je je voeten goed kwijt kunt. De kussenhoogte is 45 cm, de diepte 42 cm en de leuning is 88 cm hoog. Ik heb de maten overgenomen van mijn bureaustoel. Dan zit ík er tenminste lekker op.


Met deze vorm kan ik het parket dan 46 cm uit de rand van het platform laten beginnen. Dat ook in verband met de luiken in de vloer waar de bank overheel moet staan en die 44 cm uit de kant eindigen. Voorlopig laat ik het hier even bij wat betreft het ontwerp van de U-bank.


Het parket lig terug van de rand waar de U-bank komt

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina

eXTReMe Tracker