vrijdag 3 augustus 2007

Het samenstellen van het tuinhuis: de fundering

Ja hoor, hij is gearriveerd! Het bouwpakker van mijn tuinhuis . Eerst de handleiding gelezen en toen maar schilderen. Het zijn heel veel losse houtjes.....

Aangezien ik maar zes schraagjes heb, schilder ik steeds een deel. Op een set schragen passen vier planken, of een deur, of zes latten, etc.


Ik ben dus al dagen aan het schilderen, het meeste moet ook nog twee keer. Al het schilderwerk gebeurt bij Sandra thuis, aangezien ze toch op vakantie is.


Oh ja, en de kleur is....... Rood. Ik heb dezelfde kleur laten mengen die ik binnen gebruik. Maar omdat het een ander soort verf is (Perkoleum), komt hij toch anders over.


De deur en het deurkozijn zijn vooraf geschilderd


Volgens de handleiding kun je het huisje gewoon op de grond zetten, maar het leek me beter om het op hardhouten balken te zetten. Gaat het wat langer mee zonder te rotten.


De eerste balken uitgezet


De hardhouten stelbalken volgen het terras, dat onder een graad of zo afloopt, zoals dat hoort bij een terras. De rode planken zijn echter waterpas gesteld. De planken heb ik met roestvast stalen schroeven aan de balken vastgezet.Waterpas stellen van de rode wandplanken tegen de stelbalken


De onderste wandplank is vastgeschroefd aan de hardhouten stelbalk


Je moet wel voorboren in het keiharde hardhout. De gaten heb ik dichtgeplamuurd en overgeschilderd.De stelbalk


Het onderstel neemt vorm aan


De vloerbalken zijn van verduurzaamd vurenhout en zijn op hardhouten blokjes gesteld. Alle blokjes heb ik individueel op dikte gezaagd (heerlijk zo'n zaagmachine). Alles is aan elkaar geschroefd met roestvaststalen schoeven.De vloerbalken gesteld


De vloerbalken liggen waterpas op blokjes hardhout


Detail van de vloerbalken


Boven op de balken komt de vloer, die gemaakt is van houtvezelplaat.

Water en elektriciteit zaten al in de put die via de mantelbuis met het huis verbonden is. Ik heb twee 14 mm gaten in de wand van de put geboord zodat de kabel en leiding via de vloer naar binnen kunnen komen.De aansluiting van water en elektriciteit

Daarmee is de fundering van ht tuinhuis gereed.
Het opbouwen van het tuinhuis volgt de komende dagen. Ik moet eerst nog een paar planken schilderen....

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina

eXTReMe Tracker