vrijdag 18 januari 2008

Ontdekken van patronen

Dissel 40 zou een plaats moeten zijn waar je patronen kunt beleven.

Wanneer mensen in mijn huis logeren wil ik dat het ontdekken van de patronen een belevenis op zich is. Daarom ben ik begonnen met nummers op de meubels te plaatsen waar een patroon toegepast is. De nummers komen overeen met de patroonnummers van Alexander en waar ik zelf een patroon bedacht heb, hebben ze een nummer in de 1000-serie.

Het eerste nummer dat ik aangebracht heb is 200, wat staat voor het patroon Open Shelves.


Het nummerplaatje op de kastplank (in het midden van de foto)


Plaatje in detail


De plaatjes heb ik gemaakt van 1 mm messingplaat. Ik heb ze uitgezaagd met de decoupeerzaag en afgerond op de slijpsteen. Een beetje schuren met fijn schuurpapier om de randjes af te ronden. De nummers zijn er in gemaakt met slagcijfers. Ze zitten vast met messing bolkopschroefjes.


Messingplaat, slagcijfers, schroefjes

De bedoeling is dat je nieuwsgierig wordt wat die nummers betekenen en dan het boek A pattern Language (of deze website) openslaat om het patroon te lezen.

Ik ben benieuwd of het werkt en hoe bezoekers dit ervaren.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina

eXTReMe Tracker