donderdag 1 mei 2008

Het gazon

In het eerste tuinontwerp had ik een werkterras voorzien naast het tuinhuis. Maar ik werk eigenlijk veel prettiger onder de carport, dus het terras kan vervallen. Het was eigenlijk ook niet een erg fraai terras, met lelijke trommelstenen uit het tuinontwerp van de vorige eigenaar.


Het werkterras

Bovendie blijven er rare stukjes grond over waar ik niet goed weg mee weet.
Alles er uit dus en een nieuw ontwerp.


De stenen wegbrengen


Ruimte voor een nieuw ontwerp

In het nieuwe ontwerp versterk ik de vijverrand met een strook zwarte grond waarin in stuikjes en bloeiende planten wil zetten. De rest van het oppervlak wordt gras om hier iets van "The Void" (zie 15 eigenschappen) te creëren. Het blijft een beetje een vreemd gevormd stuk grond (dus geen "Good Shape").

Voor het gazon heb ik gekozen voor graszoden. Die haal je bij het tuincentrum (ze hadden precies nog 8 vierkante meter). Snel klaar, je hoeft niet te wachten tot het gras gaat groeien.
De graszoden arriveren per Smart Roadster

De ondergrond heb ik een beetje afgestoken om te compenseren voor de dikte van de graszoden. Over het zand dat onder de stenen lag, heb ik extra klei uitgespreid. Daarna alles vlak gemaakt met een rei.


De ondergrond vlak maken

De graszoden heb ik er gewoon op gelegd.


Rollen graszoden van 40 cm x 2,5 m

De stroken liggen strak tegen elkaar aan.


Stoken leggen

De randen heb ik op maat geknipt met een keukenschaar.


Rand aanleggen


Op maat knippen

De rollen zijn net iets korter dan de ruimte die ze moeten beleggen, dus één rol is opgeknipt in korte stukken om het passend te maken.


Uiteinden van de stroken


Klaar

Het was relatief snel voor elkaar en het staat een stuk beter dan het oude ontwerp. Alleen, nu moet ik een grasmaaier aanschaffen....

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina

eXTReMe Tracker